Unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit

” Unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit” locul unde vom ajunge toţi când vom muri. Este un verset din Psaltire care se citeşte la Slujba Înmormântării. Acolo vom ajunge toţi la un moment dat…Acasă!

Acum o săptămână vorbeam cu mama la telefon şi Ea era bine. La ora 11:00 am primit un telefon sec: “Maria, gata! ” şi eu am simţit cum rămân fără aer instant. Omul care m-a iubit cel mai mult, care a avut mereu  grijă de mine a murit.

Avea 94 de ani şi multe afecţiuni dar pentru mine era mereu nemuritoare şi sănătoasă. Ştiam că e la pat, ştiam că trage să moară dar mintea mea nu vroia să priceapă că va muri. De fapt, nu că va muri, ci că pleacă într-o lungă călătorie.

Acum, la o săptămână după ce ea nu mai este nu m-am obişnuit încă cu absenţa ei. Şi nici nu mă voi obişnui curând pentru că nu am cum. Ea este mereu cu mine!

A plecat într-un loc cu verdeaţă unde nu este nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit. A plecat într-o călătorie lungă din care nimeni nu s-a întors până acuma…

Ea a fost mai mult decât pregătită pentru această călătorie, ba chiar o aştepta…nu ştiu câţi dintre noi vom fi pregătiţi vreodată să plecăm. Ea şi-a trăi viaţa, a trăit clipa, pe când noi , generaţia de azi nu o prea facem. Am avut atâtea de învăţat de la ea…..

Pentru că vreau şi pot!

 

 


Etichete: ,
Copyright 2018. All rights reserved.

Posted iulie 24, 2017 by admin in category "Gândurile mele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *