Iubirea ca un mod de viaţă

Iubirea ca un mod de viaţă este cartea pe care am citit-o cu pixul în mână. Gary Chapman este consilier matrimonial american, căsătorit de 40 de ani şi cu o vastă experienţă în problemele de cuplu. De fapt nu de cuplu, ci în probleme din relaţii.

Din experienţa sa de consilier matrimonial s-a născut această carte. Gary a definit conceptul de ” persoană iubitoare” ţinând cont de cele şapte trăsături de caracter esenţiale:

  • Bunătatea
  • Răbdarea
  • Iertarea
  • Respectul
  • Smerenia
  • Generozitatea
  • Sinceritatea

Sunt 7 trăsături pe care oamenii le au încă de la naştere dar trebuiesc descoperite şi cultivate în timp. Oamenii toţi suntem iubire, un amalgam de lucruri bune pe care trebuie doar să le valorificăm.

“Iubirea ca un mod de viaţă” sau mai bine zis cultivă iubirea în relaţii

Este o carte structurată logic şi cu exemple atât din viaţa personală cât şi din viaţa profesională. Gary Chapman a scris această carte din experienţă proprie, firul povestirilor fiind uşor, simplu şi firesc. Fiecare dintre cele şapte trăsături sunt abilităţi pe care le avem în noi dar trebuie să le cultivăm. Este important să cultivi aceste şapte trăsături atât pentru a le valorifica în relaţiile de familie, relaţia părinte-copil, relaţia de cuplu dar şi relaţiile personale. Ce am învăţat din această carte? În orice relaţie respectul contează, trebuie să fim mai înţelegători cu oamenii din jurul nostru, să ne punem în locul lor uneori şi mai ales să renunţăm la orgoliu şi egoism.

Cartea această pe mine m-a făcut să înţeleg mult mai bine lucrurile, să îmi vizualizez greşelile şi mai ales să mi le asum şi să le îndrept. Am citit cartea cu pixul în mână într-o săptămână deşi se citeşte uşor.

Spor la citit!

Pentru că vreau şi pot!


Etichete: , ,
Copyright 2018. All rights reserved.

Posted octombrie 19, 2017 by admin in category "Cărţile Mariei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *